Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (2024)

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (1)

Het gebruik van olijfgroenverf is de ideale manierom ruimteste creëren waar behoefte is aan rust, zoals slaapkamers en badkamers. Maar ook als je graag jouw leefruimte wiltbetrekken bij buiten, is het toepassen van olijfgroene verf of behang in de woonkamer, halof keuken, de manier om dit effect te bereiken.

Wil je een frisse sfeer in je interieur, kies dan voor licht olijfgroene muurverf. Door de frisse uitstraling kan de kleur in vrijwel alle ruimtes van het huis moeiteloos worden toegepast. Zowel de keuken, badkamer, slaapkamer, hal als woonkamer worden levendige ruimtes met een lichte olijfkleur op de muur of het houtwerk. Wat je ook kiest, je haalt het buitengevoel gegarandeerd naar binnen.

Donkere olijfgroene verf creëert een prachtig dramatisch effect in je interieur. Je kan zowel de gehele ruimte onderdompelen in een donkere olijfgroene kleur, maar deze donkere olijftinten lenen zich er ook uitstekend voor om enkel op een wand of een meubelstuk te wordentoegepast. Er is keuze uit verschillende tinten donkere olijfgroene verf. Van fris citroenachtig tot donker vergrijsd groen.

  1. Sage Green™

    Voeg toe aan je verlanglijstje

  2. Olive Colour™

    Voeg toe aan je verlanglijstje

  3. Jewel Beetle™

    Voeg toe aan je verlanglijstje

  4. Citrine™

    Voeg toe aan je verlanglijstje

Haal de natuur in huis met olijfgroene tinten

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (9)

De trend naar warmere, natuurlijk geïnspireerde kleuren is een duidelijke weerspiegeling van ons verlangen naar een fijne ruimte, die het kalmerende aspect van de natuur uitstraalt. Groen is dé kleur van de natuur en dus de perfecte verftint om de rust van het buitenleven naar binnen te halen. Het gebruik van verschillende soorten olijfgroen zorgt voor een evenwichtige sfeer. Durf te combineren en vergeet niet het houtwerk, plafond en andere accessoires mee te nemen in het kleurenschema, om zo een diepere textuur toe te voegen in jouw interieur.

Veelgestelde vragen over olijfgroene verf

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (10)

Olijfgroen muurverf is een mengeling van groen en geel, waardoor het een warmere ondertoon heeft dan veel andere groene tinten. Het is een veelzijdige kleur, die gemakkelijk te combineren is met tal van andere kleuren. Olijfgroen staat voor de natuur en geeft rust en inzicht. De perfecte kleur dus om een gevoel van balans en harmonie mee te scheppen. ‘Olive Colour’ is de meest bekende olijfgroene kleur in ons kleurenpalet. Ben je op zoek naar een licht olijfgroen muurverf? Dan is ‘Apple’ een uitmuntende basiskleur die zich goed laat combineren met een groot aantal zachte tinten. Of creëer impact met ‘Invisible Green’ – een donker olijfgroen muurverf.

Hoe combineer je de kleur olijfgroen?

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (11)

Olijfgroen kan worden gecombineerd met diverse andere kleuren voor het creëren van de meest uiteenlopende interieurontwerpen. Ben je op zoek naar een wittint die perfect aansluit bij het olijfgroene ‘Olive Colour’? Ga dan voor het neutraal-warme ‘Silent White’. Of combineer met de gerelateerde, neutrale tinten ‘Portland Stone’ of ‘Book Room Green’ voor een elegante afwerking. Wil je graag impact maken door de kleur blauw toe te voegen aan jouw olijfgroene kleurenpalet? Kies dan voor het krachtige ‘Dock Blue’ – een diepe, gemoedelijke kleur blauw.

Combineer de licht olijfgroene ‘Apple’ met de zachte, natuurlijke wittint ‘First Light’ voor een heldere uitstraling of creëer een groene eenheid door ‘Apple’ te combineren met een meer donkere olijfgroene tint, zoals ‘Citrine’.

De combinatie van het krachtige, donker olijfgroene ‘Invisible Green’ met het diep okerkleurige ‘Bassoon’, zorgt voor een harmonieuze uitstraling gebaseerd op de natuur. Een meer gewaagde combinatie muurverf is de combinatie met de felroze kleur ‘Leather’ uit de jaren ’70.Zo zijn er nog vele andere diepe kleuren die met olijfgroen gecombineerd kunnen worden.

Hoe pas je ‘Colour Drenching’ toe met de kleur olijfgroen?

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (12)

‘Colour Drenching’ is het all-over toepassen van één kleur of kleuren uit één kleurenfamilie op veel verschillende oppervlakken binnen een ruimte. Voor liefhebbers van diepe tinten, ga aan de slag met mysterieuze donkere tinten op je eetkamermuren, zoals de donker olijfgroene muurverf ‘Invisible Green’. Dit werkt vooral goed in ruimtes met lambrisering, nissen en kasten, die in dezelfde diepe tint kunnen worden geverfd. Of combineer verschillende licht olijfgroene tinten op de muur, het houtwerk en de meubels voor een bijzonder geheel. Onze olijfgroene kleuren zijn verkrijgbaar in het volledige assortiment Little Greene-verfafwerkingen.

Bekijk hier al onze afwerkingen

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (13)

Behangpatronen in de kleur olijfgroen

Naast het toepassen van olijfgroen muurverf, kan je olijfgroen ook in het interieur toepassen door middel van behang. Of je nu behang op alle muren gebruikt, om zo een ruime kamer te omhullen, of gebruikt als een opvallende blikvanger op één muur, behang is misschien wel de eenvoudigste manier om een op de natuur geïnspireerd interieur te creëren. Combineer jouw kleurenschema met het olijfgroene behang ‘Broadwick St – Garden’ om een botanische uitstraling te bereiken of ga voor een eigentijds ontwerp, zoals ‘Beech Nut – Florence’ om een speels element toe te voegen aan de ruimte.

Bekijk hier al onze groene behangontwerpen

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (14)

Groen in het exterieur

Niets verandert de tuin meer dan een likje verf. Buiten schilderen geeft voldoening en je ziet direct het resultaat. Creëer een verlengstuk van het huis en dé perfecte achtergrond voor jouw planten en buitenmeubels met de kleur olijfgroen. Olijfgroen buitenverf sluit naadloos aan bij de natuur, in zowel moderne als landelijke omgevingen. Of kies ervoor om jouw meubels te verven in zowel licht als donker olijfgroene verfkleuren

Lees hier onze tips voor het verven van de tuinmeubelen

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (15)

Muur: Invisible Green

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (16)

Alle: Puck, Plafond: Slaked Lime - Mid

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (17)

Bovenste muur: Acorn, Onderste muur: Hopper

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (18)

Behang: Beech Nut - Florence, Verf: Tea with Florence, Verf: Slaked Lime

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (19)

Muur: Puck, Rechterstoel: French Grey - Mid, Tabel: French Grey, Linkerstoel: Carmine

Ontdek al onze groene verfkleuren of bestel de Little Greene-kleurenkaarten voor jouw verfproject.

Olijfgroen Muurverf: Natuurlijke pracht | Little Greene (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 6654

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.