Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (2024)

Olijfgroen = (nog steeds) stoer! Ik vind olijfgroen een enorme mooie kleur en is ook nog eens uitstekend te gebruiken in een industrieel interieur. Ik ben dol op deze kleur, ik gebruik hem dan ook veelvuldig. Levendigheid; dat brengt olijfgroen in je interieur en daarom ga ik er vandaag een blog over schrijven. Ik ga je vertellen wat je kan doen om olijfgroen in je interieur toe te passen. Je kunt bijvoorbeeld een muur verven in de kleur olijfgroen, maar ook olijfgroene meubels zijn een mogelijkheid of wat dacht je van accessoires in olijfgroen? Genoeg mogelijkheden! Lees daarom snel verder…

Inhoudsopgave

De kleur olijfgroen

Voordat we verder gaan met het gebruiken van de kleur olijfgroen in je interieur wil ik meer iets uitleggen over de kleur. En ook hoe je deze kleur kunt combineren.

Olijfgroen

Wat is dat eigenlijk voor kleur; olijfgroen? Zoals je zelf waarschijnlijk wel hebt gezien, is olijfgroen een groene kleur. Deze kleur is af te leiden van een olijf en de kleur staat gelijk aan de kleur van het blad van de olijfboom. Qua kleur zit olijfgroen tussen groen en bruin in, met een tikkeltje geel. In vergelijking met de standaard groene kleuren, zit er in deze kleur groen iets meer geel. Het is een natuurlijke kleur met een levendige uitstraling. Hierdoor is deze kleur heel makkelijk te combineren met anderen kleuren.

Olijfgroen combineren met andere kleuren

Olijfgroen is heel goed te combineren; denk bijvoorbeeld aan andere tinten groen en taupe maar ook grijstinten kun je goed gebruiken bij olijfgroen. Maar je kunt olijfgroen ook combineren met zwart. En als je voor een wat power in huis wilt gaan, of juist wat meer vrolijkheid dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld okergeel! Een stoere kleur geel, maar zeker net zo vrolijk en ook aanwezig. Deze kleur kan zeker een blikvanger zijn. Je kunt olijfgroen ook combineren met bijvoorbeeld terracotta, vooral de meer roze variant terracotta. Kortom, een veelzijdige kleur om te combineren met bijvoorbeeld neutrale tinten maar ook opvallende kleuren.

Wil je iets meer luxe aan je interieur toevoegen? Dan kun je olijfgroen heel goed combineren met één of enkele gouden accessoires. Zoals een gouden spiegel of een gouden fotolijst.

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (1)

Bron: vtwonen – € 34,95

Botanisch industrieel interieur

Ben je (net als ik) ook zo dol op een botanisch industrieel interieur? Dan kun je olijfgroen heel goed combineren met andere tinten groen. Gebruik hiervoor niet te veel dezelfde tinten groen, zo hou je het spannend en divers.

Olijfgroen in je interieur

Olijfgroen in je interieur kun je op de volgende verschillende manieren doen:

  • Eén of meerdere olijfgroene muren
  • Olijfgroene zitmeubels
  • Olijfgroene kasten
  • Olijfgroene tafels
  • Olijfgroene keuken
  • Olijfgroene deuren
  • Olijfgroen behang
  • Olijfgroene accessoires
  • Een olijfboompje

Olijfgroene muren

Een snelle manier om olijfgroen in je interieur te gebruiken, is door olijfgroene verf op de muur of muren aan te brengen. Daarna kun je de accessoires en de rest van de meubels daarop afstemmen.

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (2)

Bron: JDL

Olijfgroen behang

Uiteraard kun je ook olijfgroen behang op de muur doen, om olijfgroene muren te krijgen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden:

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (3)

Bron: vtwonen – € 34,95

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (5)

Bron: vtwonen – € 34,95

Olijfgroene banken of olijfgroene stoelen

Ook olijfgroene meubels zijn een optie. Wat dacht je van een olijfgroene bank of één of meerdere olijfgroene stoelen. Dit geeft je interieur meteen een opkikker en een frisse blik.

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (6)

Bron: Goossens Wonen

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (7)

Bron: Goossens Wonen

Olijfgroene kasten

Wil je echt iets bijzonders? Een olijfgroene kast is ook mogelijk. Je kunt een olijfgroene kast kopen, maar je kan er ook voor kiezen om een (oude) kast te voorzien van olijfgroene verf.

Lees ook: Een olijfgroene kast verven

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (8)

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (9)

Bron: JDL

Olijfgroen vloerkleed

Een vloerkleed geeft warmte en sfeer aan je huis. En als je interieur het toelaat, kun je een olijfgroen vloerkleed gebruiken in bijvoorbeeld je woonkamer.

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (10)

Bron: Rugvista

Olijfgroene gordijnen

Gordijnen, ook deze kunnen in die stoer groen kleur.

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (11)

Olijfgroene woonaccessoires

Een makkelijke manier om olijfgroen in je interieur toe te passen, is door het toevoegen of vervangen van accessoires door olijfgroene woonaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan olijfgroene kaarsen, waxinelichtjes of juist een olijfgroene posters.

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (12)

Bron: vtwonen

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (13)

Bron: vtwonen

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (14)

Bron: JDL

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (15)

Bron: JDL

Olijfboompjes

Heel leuk om naast die stoere groene kleur, ook (of alleen) een olijfboompje of meerdere olijfboompjes in huis te plaatsen.

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (16) Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (17) Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (18)

Zelf aan de slag: olijfgroene verf

Je kunt van alles kopen, maar het is ook erg leuk om aan de slag te gaan met olijfgroene (krijt)verf! Je kunt kiezen voor gewone verf, maar ook voor krijtverf. Krijtverf geeft een matte uitstraling aan je interieur en is daarmee erg geschikt voor een stoer interieur. Je hebt twee kleuren olijfgroene verf die je daar uitstekend voor kunt gebruiken; Dusty Olive en Olive Green (vintage paint).

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (19)

Bron: JDL

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (20)

Bron: JDL

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (21)

Bron: JDL

Olijfgroene woonkamer inspiratie

Ik ben dol op inspiratie en daarom deel ik dit graag met jullie; olijfgroene inspiratie voor de woonkamer! Kijk snel verder en laat je inspireren.

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (22)

Bron: Fonq

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (23)

Bron: Fonq

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (24)

Bron: Fonq

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (25)

Bron: Fonq

Olijfgroen kan heel goed in een interieur! Heb ik je geïnspireerd? Laat het me weten in een reactie hieronder…

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (26)

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (27)

Gemma

Passie voor interieur; dat heb ik zeker! Al vanaf het moment dat ik mijn eigen meisjeskamer mocht inrichten en zelf verven. In de jaren erna heb ik verschillende huizen van nieuwe inrichting en kleuren mogen voorzien. De ene keer wat meer industrieel, de andere kleur veel zachte en neutrale tinten en de andere keer wat meer kleur. Ik help je graag bij het inrichten en kiezen van kleuren voor je interieur. Ik schrijf wekelijks op mijn blog over woontrends, de nieuwste kleuren en tuintrends. Daarnaast geef ik je ook graag basistips voor het inrichten van je interieur. Zoals o.a. hoe kun je jouw interieur sfeervol inrichten, welke kleuren passen bij elkaar, welke woonstijl past bij en in welke stappen kun je een keuken inrichten? De interieurinspiratie die ik bied, is vaak eclectisch en authentiek. Ook ben ik dol op het doen DIY's voor je interieur en deel ik graag mijn passie voor planten en bloemen, zowel in huis als voor de tuin.Heb je vragen of een reactie op een blog? Dan kun je altijd onderaan de blog reageren. Ik hoop snel van je te horen!

Olijfgroen in je interieur; botanisch stoer! - 100% Woongeluk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6650

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.